Kırklareli Valisi Birol Ekici, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 42. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Ekici, mesajında Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın "Mavi Vatan" denizlerimizin koruyucu kalkanı olduğunu vurgulayarak, sahil ve karasuların korunması, yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele, doğal afetlerde yardım, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve deniz kirliliği ile mücadele gibi görevleri 42 yıldır başarıyla yerine getirdiğini belirtti.

Ekici,mesajında şu ifadelere yer verdi; ““Mavi Vatan” denizlerimizin koruyucu kalkanı Sahil Güvenlik Komutanlığı, sahil ve karasularımızın korunması ve güvenliğinin sağlanması, yasa dışı göç ve kaçakçılıkla mücadele, doğal afetlerde yardım, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve deniz kirliliği ile mücadele, stratejik öneme haiz tesislerin korunması, arama kurtarma görevlerini kurulduğu günden bu yana 42 yıldır başarıyla yerine getirmektedir.

Üstün hizmetlerle dolu bir geçmişe sahip Sahil Güvenlik Komutanlığı, sorumluluğunun ve icra ettiği vazifenin kutsallığı bilinciyle hareket ederek her kademedeki nitelikli ve donanımlı personeliyle bugün olduğu gibi bundan sonra da görevini yerine getirmeye devam edecektir.

Bu vesileyle, Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 42. Kuruluş Yıl dönümünü içtenlikle kutluyor ve değerli mensuplarına çalışmalarında başarılar diliyorum. Milletimizin huzur ve güveni ile ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını esirgemeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.Pruvanız neta olsun...”

Herkes bakmaya bile korkarken, yılanlara fısıldıyor Herkes bakmaya bile korkarken, yılanlara fısıldıyor

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay