Kırklareli Valisi Birol Ekici, vefatının 29. yıl dönümünde Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri ve Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi'nin kurucusu Dr. Sadık Ahmet'i anmak üzere bir mesaj yayımladı. Vali Ekici, mesajında Dr. Sadık Ahmet’in onurlu mücadelesine ve Türk toplumunun haklarını kazanması için gösterdiği çabalara dikkat çekti.

Vali Ekici, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı; ‘’Batı Trakya Türkleri’nin unutulmaz lideri, Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisinin kurucusu Dr. Sadık Ahmet'i vefatının 29. yıl dönümünde minnet, saygı ve dualarla yâd ediyorum.

Batı Trakya'daki soydaşlarımızın onurlu mücadelesine liderlik eden, Türk toplumunun haklarını kazanması için ömrünü vakfeden Dr. Sadık Ahmet'in aziz davası, bugün manevi bir miras olarak bizlere emanet.

Her türlü engel ve baskı karşısında kararlı bir duruş ve onurlu bir tavır sergileyen Dr. Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türk Azınlığının elde ettiği kazanımlarda katkısı ve emeği oldukça büyüktür.

Dr. Sadık Ahmet sadece azınlık hakları mücadelesi vermekle kalmamış, aynı zamanda evrensel insan hakları mücadelesinin de bir parçası olmuştur. Batı Trakya Türklerine uygulanan asimilasyon politikalarına karşı durmuş, Türk kimliğinin tanınması; çift-dilli azınlık okullarının açılması, öğretmen ihtiyacının giderilmesi, vakıfların özerklik kazanması, dinî hürriyet ve siyasî temsil hakkı gibi pek çok konuda çalışmalar yapmıştır. Dr. Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türklerine bıraktığı en büyük miras ise geride kalanlara ilham veren mücadeleci ruhudur.

Pınar Mahallesi'ne Yeni Park Müjdesi Pınar Mahallesi'ne Yeni Park Müjdesi

Devletimiz, Batı Trakya Türkleri olmak üzere Türk-İslam coğrafyasındaki tüm mazlum halklara ilham veren Dr. Sadık Ahmet'in öncüsü olduğu haklı mücadelede soydaşlarımızın destekçisi olmaya, Batı Trakya Türk Azınlığının tüm meşru haklarına sahip çıkmaya devam edecektir. ‘Eğer Türk olmak suçsa, şunu tekrarlıyorum: Türk'üm ve öyle kalacağım.’’

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay