Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında sevgi, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının güçlenmesinin önemine değindi. Bayramların, geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağ oluşturduğunu belirten Vali Ekici, bu günlerin millet olarak birlik ve beraberlik içinde geçmesinin, devletin güçlenmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Ekici, bayramların paylaşma ve yardımlaşma ruhunu öne çıkardığını vurgulayarak, huzur içinde geçmesini diledi ve vatandaşlara kötülüklerden uzak durmayı, iyilik ve doğruluğu yaşam ilkesi olarak benimsemelerini önerdi.

Vali Ekici, bayram mesajında şu ifadelere yer verdi; “Sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının tazelenmesine vesile olan bayramlar, geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağdır. Bayramlar sayesinde insanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışma duyguları kuvvetlenmekte, birlik ve beraberlik şuuru güçlenmektedir. Geçmişinden gururla bahsedilen güçlü medeniyet anlayışına sahip bir milletin fertleri olarak, gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bayramlarımızın huzur ve coşku içerisinde geçmesi en büyük arzumuzdur. Bayram günlerinde ortaya konan birlik ve beraberlik, gücü ve etki alanı her geçen gün artan devletimizin, kutlu yürüyüşüne kararlı bir şekilde devam etmesine de katkı sağlayacaktır.

Paylaşma ve yardımlaşma ruhunun ortaya konulduğu Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde değerlendirerek, bu günlerin bize getirdiği huzur ortamının değerini iyi bilerek, kötülüklerden uzaklaşarak, iyiliği ve doğruluğu bir yaşam ilkesi olarak benimseyerek yaşamalıyız. Milletçe birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin verildiği bu bayram günlerinde; aziz şehitlerimiz ve onların bizlere emaneti olan onurlu aile fertleri ve yakınlarını bir kez daha minnetle ve şükranla hatırlamak, kahraman gazilerimiz ve ailelerini unutmamak, akrabalık, komşuluk ve dostluk bağlarını pekiştirmek, aile büyükleri ve tüm sevdiklerimizle kucaklaşmak bizleri daha da güçlü kılacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı’nın, ülkemize ve tüm İslam âlemine huzur ve barış getirmesi temennisiyle bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim.”

Haber: Arzu Dursun Atay

Çamlıca, Gülşah ve Emre Çiftinin Düğününe Katıldı Çamlıca, Gülşah ve Emre Çiftinin Düğününe Katıldı

Muhabir: Arzu Dursun Atay