Kırklareli Kent Konseyi, Kırklareli Üreten Kadın Kooperatifi üyeleriyle bağ bozumu şenlikleri öncesinde bir araya geldi. Toplantıda, neolitik çizgilerle asma yaprağını harmanlayarak yorumladıkları özel üretim seramiklerde coğrafi işaretli meşe balı sunumları için teşekkür edildi.

Konsey, kadınları ve köyleri yeniden üretime teşvik etmek, kooperatifler kurmak, üretici pazarları açmak ve yerel kalkınma modeli yaratmak amacıyla 15 yıllık bir yolculuk olan bu şenlikleri düzenlemeye devam ediyor. Geleneklerle ilişkilendirilen ve somut anlamda tarihe yaslanan içerikleriyle, herkesin katılımını sağlayan bu etkinlikler, kültürel belleğin korunması ve sunumu açısından büyük önem taşıyor.

Kırklareli Kent Konseyi, bu yıl da teorik ve pratik çalışmalarla şenliklerin içeriğini zenginleştirerek, yerel kalkınmayı ve kültürel değerlerin yaşatılmasını hedefliyor.

Kırklareli Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Kırklareli Üreten Kadın Kooperatifi üyelerimizle bağ bozumu şenlikleri öncesinde konseyimizde bir araya geldik. Neolitik çizgilerle asma yaprağını harmanlayarak yorumladıkları özel üretim seramiklerde coğrafi işaretli meşe balı sunumları için çok teşekkür ediyoruz.

Başkan Bulut’tan İl Müdürü Babuşcu’ya Ziyaret Başkan Bulut’tan İl Müdürü Babuşcu’ya Ziyaret

Kadınlarımızı, köylerimizi yeniden üretmeye teşvik etmek, kooperatifler kurmak, üretici pazarları açmak, yerel kalkınma modeli yaratmanın öncüsü olmak için on beş yıllık yolculuğu olan bu şenliklerimizde geleneklerimizle ilişkilendirdiğimiz, somut anlamda geleneğe ve tarihe yaslanan içeriğiyle “insanlar tarafından seyredilen bir gösteri değil, herkesin katıldığı” bir etkinlik olması kültürel belleğin sunumu ve icrasında -korunması bağlamında- teori ve pratiğin birbirini bütünlediği içeriklerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner