Ersen Başar, Yaşamını Yitirdi Ersen Başar, Yaşamını Yitirdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırklareli'ni Saray ve Tekirdağ üzerinden İstanbul'a bağlayan 71,1 kilometrelik Saray-Kırklareli Yolu Projesi kapsamında şantiye sahasında incelemelerde bulundu ve proje hakkında detaylı bir brifing aldı. Bakan Uraloğlu, Kırklareli'nin hızla gelişen yapısını dikkate alarak, yolun tamamının bölünmüş yol olarak yapılacağını belirtti.

Toplam maliyeti 4 milyar lira olan projede, yolun 33,1 kilometrelik kısmının trafiğe açıldığı ve 10,8 kilometrelik bölümünde ise iyileştirme çalışmalarının sürdüğü ifade edildi. Bakan Uraloğlu, bu önemli proje ile zamandan ve yakıttan büyük tasarruf sağlanacağını vurguladı.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, proje sayesinde yıllık 692 milyon lira zaman tasarrufu, 176 milyon lira ise yakıt tasarrufu elde edilecek. Ayrıca, karbon emisyonunda yıllık 13 bin 100 tonluk bir azalma sağlanarak çevreye katkıda bulunulacak. Mevcut durumda 78 dakika süren yolculuk, projenin tamamlanmasıyla 45 dakikaya inecek.

Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Saray – Kırklareli Yolu Şantiyesi’nde incelemelerde bulunup proje hakkında brifing aldık.  Kırklareli’ni Saray ve Tekirdağ üzerinden İstanbul’a bağlayan 71,1 km’lik yolu, Kırklareli’nin hızlı gelişimini dikkate alarak tamamı bölünmüş yol olacak şekilde yapıyoruz.  4 milyar liralık proje bedeli olan yolumuzun 33,1 km’lik kesimini trafiğe açtık. 10,8 km’lik yolda iyileştirme yapıyoruz.

Bu proje ile; Zamandan 692 milyon, Yakıttan 176 milyon, toplamda 868 milyon Türk Lirası tasarruf sağlayacağız. Karbon emisyonunu yıllık 13 bin 100 ton azaltıyoruz. 78 dakikalık yolculuk süresini de 45 dakikaya indiriyoruz. Kırklareli hizmeti hak ediyor. Biz de bu hizmetleri getirmenin azmi içerisindeyiz. Kırklareli gelişiyor”

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay