Kırklareli Kent Konseyi, son zamanlarda artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği basın açıklamasına destek verdi. Basın açıklamasında, son bir hafta içerisinde Türkiye’nin farklı illerinde erkekler tarafından öldürülen kadınların isimleri tek tek anıldı. Bu trajik olaylar arasında Manavgat’tan Gülfer Öte, Didim’den Sibel Aygan, Karabük’ten Gülsiye Ortakçı, Afyon’dan Satı Aktan, Adıyaman’dan Zeliha Kılavuz, Kars’tan Sıla M., Van’dan kaybolan Rojin Kabaiş, İstanbul Beyoğlu’nda cinsel saldırıya uğrayan İ.A. ve Fatih’te vahşice katledilen Ayşenur Halil ile İkbal Uzuner yer aldı.

Kent Konseyi, basın açıklamasında kadınların güvende olmadığı bir toplumun da güvende olamayacağını vurguladı. Yapılan açıklamada, “Kırklareli Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen, son zamanlarda artan kadın cinayetlerine farkındalık adına yapılan basın açıklamasına destek olduk.

Ertan Çelik, Yaşamını Yitirdi Ertan Çelik, Yaşamını Yitirdi

Son bir hafta içinde erkekler tarafından öldürülen Manavgat’ta Gülfer Öte, Didim’de Sibel Aygan, Karabük’te Gülsiye Ortakçı, Afyon’da Satı Aktan, Adıyaman’da Zeliha Kılavuz, Kars’ta Sıla M.; Van’da kaybolan Rojin Kabaiş, İstanbul Beyoğlu’nda sokak ortasında iki erkeğin cinsel saldırısına uğrayan İ.A.; Fatih’te vahşice katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner. Bir toplumun durumu her zaman kadınlarının durumuyla orantılıdır! Kadın güvende değilse toplum da güvende olmaz, dağılır!” ifadeleri yer aldı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner