Lüleburgaz, 29 Temmuz – 4 Ağustos 2024 tarihlerinde Lüleburgaz Belediyesi ve Lüleburgaz Zirve Spor Kulübü öncülüğünde düzenlenecek olan Uluslararası Masa Tenisi Kampına ev sahipliği yapacak. Bu etkinlik, Türk Masa Tenisi camiasında büyük bir heyecanla bekleniyor.

Dünyanın sayılı masa tenisi antrenörlerinden biri olan Aleksey Yefremov'un baş antrenörlüğünde gerçekleşecek kampta, Bulgaristan, Kosova, Belarus ve Rusya’dan gelen sporcular yer alacak. Ayrıca, ülkemizin çeşitli illerinden (Muğla, Bursa, Yalova, Kütahya ve Tekirdağ) gelen sporcular ile Lüleburgazlı masa tenisi sporcuları da yoğun bir tempoda antrenman yapacak.

Aleksey Yefremov’un Kariyeri:

Belarus doğumlu olan Aleksey Yefremov, Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu Yüksek Performans Antrenörü unvanına sahip olup, 26 yıllık kariyerinde 4 kıtada dünya sıralamasının ilk 100’üne girmiş onlarca sporcuyla çalışmıştır. Dünya ve Avrupa Masa Tenisi Federasyonlarının 50’den fazla çalışmasında baş antrenör ve eğitmen olarak görev yapmıştır. Türkiye'de, özel sporcular, bedensel engelliler ve olimpik federasyon yarışmalarında Türkiye Şampiyonu yetiştiren tek masa tenisi antrenörüdür.

Avrupa Üçüncülüğü ve Balkan Şampiyonluğu unvanını kazanan, Türkiye’de Özel Sporcular, Bedensel Engelliler ve Olimpik Federasyon yarışmalarında Türkiye Şampiyonu yetiştirmiş tek Masa Tenisi antrenörü olan Soner Polat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Trakya’nın kalbi konumundaki Lüleburgaz’ı sporumuzun da kalbi yapmak için canla başla çalışmaktayız. Bu doğrultuda Lüleburgaz Belediyesi’nin bizlere sunduğu desteği de yanımıza alarak, Türk Masa Tenisine damga vuracak bir çalışmaya daha hazırız.

Avrupa Masa Tenisi Federasyonu’nun bizzat kendi elit sporcu kamplarında görevlendirdiği eğitmenleri Lüleburgaz’da bir araya getirerek, Lüleburgaz’a Avrupa Masa Tenisi Federasyonu kalitesinde bir organizasyonu sunduğumuzu düşünüyoruz. Bu, Lüleburgaz’ın gençleri için gerçekten büyük bir fırsat olacak ve çok verimli bir çalışma yapacağımıza inanıyoruz.

Çalışmamızı hayata geçirmemizde bizlere büyük destek sunan Lüleburgaz Belediye Başkanımız Sn. Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz Bld. Sosyal Destek Hizmetler Müdürü Sn. Samet Servet’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, Cumartesi ve Pazar günü yapılacak olan turnuvamıza halkımızı seyirci olarak davet ediyoruz. Turnuvamızda, Belediye Başkanımızı da aramızda görmeyi yürekten isteriz.”

Organizasyonda ayrıca Teknik & İdari Koordinatörlük görevini yürüten Soner Polat, organizasyon hakkında yaptığı açıklamada, “Avrupa Masa Tenisi Federasyonu Gençlik Komitesi Başkanı ve Kırklareli doğumlu bir spor adamı olarak bu çalışmamızı gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyum. Masa Tenisi, olimpiyatlarda yer alan ve gerçekten çok fazla emek gerektiren bir spor. Lüleburgaz gibi önemli bir kentte bu çalışmaları gerçekleştirebilmek, gençlerimizi geliştirebilmek bizim için en önemli hedef. Bu doğrultudaki çalışmalarımıza çok büyük destek sunan Lüleburgaz Belediye Başkanı Sn. Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz Bld. Sosyal Destek Hizmetler Müdürü Samet Servet ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz, Belediye Başkanımızın destekleriyle Lüleburgaz gençliğine verimli çalışmalar yapmayı sürdürmek istiyoruz.” dedi.

Trendyol Süper Lig'de yaz transfer dönemi raporu Trendyol Süper Lig'de yaz transfer dönemi raporu

Kamp, halkın da izleyici olarak katılabileceği 3-4 Ağustos 2024 tarihlerinde düzenlenecek Masa Tenisi Turnuvası ile sona erecek.

Haber: H. Murat Taner

48Bd73Cf D6C9 4460 8Ff5 61368B08A91AE0Ffbda4 B2C1 477D B316 C586387C2948

Muhabir: Hacı Murat Taner