Kırklareli'de vatandaşlar kış hazırlıklarına hız verdi. Kendi turşularını evde kurmaya başlayan birçok kişi, özellikle lahana fiyatlarının düşmesini bekliyor. Sonbaharın gelmesiyle birlikte Kırklarelili vatandaşlar, kış için turşu kurma geleneğini sürdürüyor. Sebze fiyatlarının değişkenliği nedeniyle bazı vatandaşlar beklemeye geçse de çoğu, lahana başta olmak üzere turşuluk malzemeleri temin ederek hazırlıklarını tamamlamaya başladı.

Hünnap Sezonu Açıldı Hünnap Sezonu Açıldı

Özellikle yerel pazarlarda lahana fiyatlarının düşmesini bekleyen ev hanımları, kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan turşuyu kendi evlerinde kurmanın daha sağlıklı ve ekonomik olduğunu belirtiyor. Domates, biber, salatalık gibi sebzelerden yapılan karışık turşuların da bu dönemde sıklıkla tercih edildiği gözleniyor.

Kırklarelililer, geleneksel yöntemlerle turşularını kurarken, kış boyunca ev yapımı turşuların lezzetinden faydalanmak istiyor. Yerel pazar esnafı ise fiyatların önümüzdeki haftalarda dengelenebileceğini ve turşuluk malzemelere olan talebin daha da artacağını öngörüyor.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner