Başkan Hoşgör, Çan Panayırı’nı Ziyaret Etti Başkan Hoşgör, Çan Panayırı’nı Ziyaret Etti

Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü, 2022-2024 yılları arasında yürüttüğü "Trak Medeniyeti’nin Trakya İzleri" tema konulu projesini başarıyla tamamladı. Bu proje kapsamında, enstitü atölyelerinde antik dönem müzik aletleri üretilmiş ve bu aletler, Trak medeniyetine ait desenlerle süslenmiştir.

Proje süresince, enstitü atölyelerinde yapılan titiz çalışmalar sonucunda elde edilen veriler, müzik aletlerinin üzerine aktarıldı. Trak desenleri, özellikle Grek döneminde yapılmış seramik kap formlarının üzerinde yer alan Trak sahnelerinden ilham alınarak oluşturulmuştur. Bu desenler, dönemin kültürel ve sanatsal zenginliklerini yansıtmakta ve Trakya'nın tarihine ışık tutmaktadır.

Üretilen müzik aletlerinin üzerinde, Trak medeniyetiyle özdeşleşen at figürleri ve dövmeli kadın figürleri de yer almıştır. Bu figürler, Trakya'nın kültürel mirasının önemli sembollerinden biri olarak dikkat çekmektedir.

Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü olarak 2022-2024 yılları arasında çalıştığımız “Trak Medeniyeti’nin Trakya İzleri” tema konumuz kapsamında enstitü atölyelerimizde Antik dönem müzik aletleri üretilmiştir. Müzik aletlerinin üzerine, çalışmalarımız sonucunda ulaştığımız verilerden elde edilen Trak desenleri aktarılmıştır. Desenler, Grek döneminde yapılmış olan seramik kap formların üzerinde yer alan Trak sahnelerinden oluşmaktadır. Bununla birlikte müzik aletlerinin üzerinde Traklarla özdeşleşen at figürü ve dövmeli kadın figürlerine de yer verilmiştir.’’ İfadelerini kullandı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner