Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 2022/02 sayılı Kamu Sağlık Tesislerinin Tıbbi Cihazlarla İlgili Mal ve Hizmet Alımı İşlemleri Genelgesine uygun olarak, tıbbi cihaz alımlarıyla ilgili bir toplantı düzenledi.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen İl Tıbbi Cihaz Alımları Planlama Komisyonu toplantısına, Pınarhisar Devlet Hastanesi ve Babaeski Devlet Hastanesi yöneticileri katıldı. Toplantının amacı, bu sağlık tesislerinin tıbbi cihaz devir taleplerini değerlendirmekti.

Toplantıda, Pınarhisar ve Babaeski Devlet Hastaneleri'nin mevcut tıbbi cihaz ihtiyaçları gözden geçirildi ve bu ihtiyaçların nasıl karşılanabileceği konusunda planlamalar yapıldı. Ayrıca, mevcut cihazların durumları ve yenilenme gereksinimleri ele alındı.

Kalp hastalıkları artık gençlerde de görülüyor Kalp hastalıkları artık gençlerde de görülüyor

İl Tıbbi Cihaz Alımları Planlama Komisyonu tarafından yapılan bu değerlendirmeler, hastanelerin hizmet kalitesini artırmayı ve sağlık hizmetlerinin etkinliğini yükseltmeyi amaçlıyor. Tıbbi cihazların güncellenmesi ve bakımının düzenli olarak yapılması, hasta güvenliği ve sağlık hizmetlerinin kalitesinin artırılması açısından büyük önem taşıyor.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay