Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü kapsamında TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumluluğu, artan çölleşme ve kuraklığın küresel boyutlardaki etkilerine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. TEMA Vakfı, çölleşme, arazi bozulumu ve kuraklık nedeniyle dünya topraklarının %40’ının tahrip olduğunu belirtti.

Vakfın açıklamasında, "Artan çölleşme ve kuraklık her yıl 3.2 milyon insanın yaşamını tehdit ediyor. Ülkemizde 2012-2023 yılları arasında madencilik ve enerji faaliyetleri sebebiyle yaklaşık 410 bin hektar orman alanı kaybedildi," ifadelerine yer verildi.

TEMA Vakfı, iklim krizi, kuraklık ve çölleşme ile mücadelede herkesin sorumluluğu olduğunu vurgularken, ormanların, su varlıklarının, çayır-meraların ve verimli tarım arazilerinin yasal düzenlemelerle korunması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, çölleşen ve erozyona uğrayan toprakların iyileştirilmesi gerektiğini hatırlatarak, toprağın korunmasının önemine vurgu yaptı.

Hazırlıklarını yaparken hayatını kaybettiği sergisi yarım kalmadı Hazırlıklarını yaparken hayatını kaybettiği sergisi yarım kalmadı

Vakfın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Toprak için bir olalım, geleceğimizi koruyalım. Çölleşme, arazi bozulumu ve kuraklık nedeniyle dünya topraklarının %40’ı tahrip olmuş durumda. TEMA Vakfı olarak; iklim krizi, kuraklık ve çölleşme ile mücadelede herkesin sorumluluğu olduğunu vurguluyor, orman, su varlıkları, çayır-mera ve verimli tarım arazilerinin yasal düzenlemelerle korunması, çölleşen ve erozyona uğrayan toprakların iyileştirilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz."

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay