Kavaklı Belediyesi, üreticilere önemli bir bilgilendirme paylaştı. Belediye başkanlığı, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yayımlanan süne mücadelesi hakkındaki bilgilendirme metnini paylaştı.

Metinde, üreticilerin süne mücadelesine hazırlıklı olmaları ve buğday ekilişlerinde süne zararlısına karşı ilaçlama yapmaları gerektiği vurgulandı. İlaçlama prosedürleri ve güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler de paylaşıldı.

Üreticilerin ürünlerinin zarar görmemesi için ilaçlama sürecinde dikkatli olmaları ve belirtilen kurallara uygun hareket etmeleri önemle vurgulandı.

Belediye başkanlığı, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yayımlanan şu bilgilendirmeyi paylaştı.  “Değerli üreticiler süne mücadelesine hazırlıklı olunuz. Köyünüzde süne yapılan çalışmalar neticesinde yoğunluğunun yüksek olması nedeniyle ilaçlama kapsamına alınmıştır.

Üreticilerimizin zarar görmemesi için en kısa zamanda buğday ekilişlerinde süne zararlısına karşı ilaçlama yapması gerekmektedir.

İlaçlama yapmazsanız, ürününüz zarar görür veya gecikirseniz ilaçlama ilanından itibaren 5 gün içinde ilaçlamanızı bitiriniz.

İlaçlamalar sabah erken, öğleden sonra serin saatlerde, hava sıcaklığının 30 dereceyi geçmediği zamanlarda yapılmalıdır.

Öğle sıcağında, yağmurdan önce ve rüzgarlı havalarda ilaç atmayınız. İlaçlama esnasında ilaçla  temastan kaçınılmalıdır. İlaçlama yaparken maske, eldiven, koruyucu elbise, çizme ve gözlük kullanılmalıdır. İlaçlama esnasında hiçbir şey yenmemeli, sigara içilmemeli, ilaç buharı teneffüs edilmemelidir. İlaç değen kısımlar bol sabunlu su ile yıkanmalıdır.

Kullanılan ilaçların ambalajları açıkta bırakılmamalı, dere ve sulara atılmamalıdır. Mücadele süresince ve mücadele bitiminden 15 gün sonrasına kadar, arıların zarar görmemesi için kovanların ilaçlama yapılmayan yerlere nakledilmesi, evcil hayvanların ilaçlama anında ve 15 gün süresince ilaçlanan sahalara sokulmaması, otlatılmaması ve bu sahalardan hayvanlara yedirilmek amacıyla ot biçilmemesi gerekmektedir. Ürününüz bol ve bereketli olsun.”

Haber: Arzu Dursun Atay