TEMA VAKFI Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumluluğu, Bahçelievler İlkokulu 3E Yavru TEMA sınıfında Su Kardeşliği Projesi'ni uyguladı. Bu proje, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde 2024 yılında başlatıldı. Su Kardeşliği Projesi, çocukların su varlıklarının yaşam için önemi, su ekosistemleri, su kirliliği, su tasarrufu, suyun sürdürülebilirliği ve su ayak izi gibi konularda farkındalık geliştirmelerini amaçlıyor.

Proje kapsamında ilkokul seviyesinde 3. ve 4. sınıf düzeyindeki çocuklara yönelik eğitim etkinlikleri düzenleniyor. Eğitim etkinlikleri kapsamında uygulama rehberleri, eğitim sunumları, animasyon filmler ve çocuklar için özel olarak hazırlanan bir kitap bulunuyor. Ayrıca, çocuklara verilmek üzere gönüllü mektuplar, kimlik kartları, su kardeşliği görselleri ve sınıflar için kartonetler geliştiriliyor. Su TEMA web sitesi üzerinde de çocuklar için özel hazırlanan bölümler bulunuyor.

Proje kapsamında şimdiye kadar gerçekleştirilen etkinlikler ise şu şekilde; ‘’Proje kapsamında şimdiye kadar gerçekleştirilen eğitim etkinlikleri ile ilkokul seviyesinde, 30 ilde yaklaşık 3.100 çocuğa ulaştık. Su varlıkları, su döngüsü, su ekosistemleri, Türkiye'de ve Dünya’da suyun kullanımı, su  tehditleri, suyun sürdürülebilir yönetimi ve su varlıklarının korunması gibi birçok konuda sutema.org’u güncelleyerek yaygınlaştırma çalışmalarına devam ettik.’’

Haber: Arzu Dursun Atay

Ekran Görüntüsü 2024 06 09 182844Ekran Görüntüsü 2024 06 09 182910