Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti’nin "Türkiye Buluşmaları" programı çerçevesinde Kırklareli’ne gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Bak, Cumhur İttifakı'nın Kırklareli’ndeki başarılarına değinirken, gençlere ve sporculara yapılan yatırımları da anlattı.

Türkiye Buluşmaları Kapsamında Kırklareli Ziyareti

Ev taşımak da 'SERVET' oldu Ev taşımak da 'SERVET' oldu

AK Parti’nin "Türkiye Buluşmaları" programı çerçevesinde Kırklareli'ne gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Kırklareli İl Binası’nda basına açıklamalarda bulundu. Bakan Bak’a Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve İl Başkanı Yunus Ercan Dağtaş da eşlik etti.

Bakan Bak, açıklamalarında AK Parti’nin teşkilat faaliyetlerine ve yerel yönetim başarılarına dikkat çekti. AK Parti'nin Ekim ayından itibaren ilçe kongrelerine başlayacağını belirten Bak, ardından il kongreleri ve büyük kongrenin yapılacağını ifade etti. Türkiye genelinde gerçekleştirilen Türkiye Buluşmaları programlarının önemine değinen Bakan Bak, “AK Parti milletin kurduğu, tabelasını bizim astığımız bir parti. 22 yıldır milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

B A K

"Cumhur İttifakı Kırklareli’nde Başarı Kazandı"

Bakan Bak, Cumhur İttifakı’nın Kırklareli’nde elde ettiği başarılara da vurgu yaptı. Kırklareli’nde belediyeyi kazandıklarını hatırlatan Bak, “Cumhur İttifakı olarak 8’de 6 belediyeyi kazandık. Bu başarıda emeği geçen teşkilatımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Ayrıca, milletvekillerinin ilçelere dağılarak vatandaşlarla buluşacağını ve milletin taleplerine öncelik verdiklerini vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Yatırımları

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gençler ve sporcular için yaptığı yatırımlara da değinen Bakan Bak, 2002 yılında 180 bin olan yurt kapasitesini 980 bine çıkardıklarını belirtti. Bu yıl da 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için yüzde 91 oranında yurt yerleştirme yapıldığını ifade eden Bak, gençlere ücretsiz sabah kahvaltısı ve akşam yemeği hizmeti verdiklerini söyledi.

Bakan Bak, “12 ayrı bakanlık ve ilgili mercilerden elde ettiğimiz bilgilerle gençlerimizi yurtlara yerleştiriyoruz. Ayrıca burs ve kredi başvuruları alıyoruz. Yılda ortalama 500 bin burs ve 1 milyon kredi veriyoruz” dedi.

Spor Tesisleri ve Yeni Projeler

Türkiye genelinde yapılan spor yatırımlarını da paylaşan Bakan Bak, yüzme havuzları, atletizm tesisleri, halı sahalar, voleybol ve basketbol sahalarının hizmete sunulduğunu belirtti. Kırklareli'nde Lüleburgaz’da çok amaçlı bir spor salonu açtıklarını hatırlatan Bak, ilçelere yeni halı sahaların da kazandırıldığını söyledi.

Bakan Bak, “Kırklareli’nin gençlerine ve sporcularına destek olmaya devam edeceğiz” derken, Babaeski’de bir gençlik merkezi ve yüzme havuzu yapacaklarının müjdesini verdi. Ayrıca, Türkiye çapında yürütülen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi ile 11 milyon gence yüzme öğrettiklerini dile getirdi.

Muhabir: HACI MURAT TANER