Kırklareli’de başıboş sokak köpekleri, kış mevsiminin zorlu şartlarında hayatta kalmak için yiyecek arayışına devam ediyor. Bir inşaat alanında görüntülenen sahipsiz köpekler, kum yığınları arasında yiyecek kokusu alarak kazı yaparken objektiflere yansıdı.

Vatandaşlar, özellikle soğuk havalarda sokak hayvanları için daha duyarlı olunması gerektiğini belirterek, onlara mama ve su bırakılması çağrısında bulundu. Sokak hayvanlarının beslenme ve barınma sorunlarına dikkat çeken hayvanseverler, yetkililerden bu konuda daha fazla destek beklediklerini ifade etti.

Uzmanlar ise aç kalan köpeklerin yiyecek bulmakta zorlandığında saldırganlaşabileceğine dikkat çekerek, sokak hayvanlarının düzenli beslenmesinin hem onlar hem de insanlar için daha güvenli bir ortam sağlayacağını vurguluyor.

Normal doğum yapacak anneye devletten VIP hizmet Normal doğum yapacak anneye devletten VIP hizmet

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner