Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, sokak hayvanlarıyla ilgili yeni bir çalışma içerisinde olduklarını ve bu konuda önemli bir noktaya geldiklerini açıkladı. Başkan Bulut, sokak hayvanları sorununu çözmek için İl Özel İdaresi ve Valilikle iş birliği yapmanın kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, köylerden kaynaklanan bu sorunun çözümü için bir protokolün tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Başkan Bulut açıklamasında, "İl Özel İdaresi ve Valilikle iş birliği yapmadan bu problemin çözülmesi çok mümkün bir şey değil. Çünkü kaynağı köyler. Köyler bizim mücavir alanımızın dışında. Bununla ilgili bir protokol tamamlanmak üzere. Yakın bir süreçte sokak hayvanlarına yönelik bu protokol noktasında valiliğimizle birlikte, özel idareyle birlikte, belediyemizin uyumlu çalışmasıyla vatandaşlarımızın da beklentileri doğrultusunda hızlıca bir kısırlaştırma sürecine başlayacağız" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, sokak hayvanlarının barınma ihtiyaçları konusunda da adımlar atılacağını belirten Bulut, “O doğrultuda da bizim canlarımızın ihtiyaç duyacağı şekilde orası daha rantabl hale getirilecek. Biraz daha büyütülecek ve süreçte inşallah bu konuda da hep beraber gerekli adımları atmaya başlayacağız” diye konuştu.

Kırklareli'nde Gaziler Günü törenlerle kutlandı Kırklareli'nde Gaziler Günü törenlerle kutlandı

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay