Vali Ekici’den Kadın Girişimciye Destek Ziyareti Vali Ekici’den Kadın Girişimciye Destek Ziyareti

Kırklareli'nde çocuklar, marketlerden aldıkları toplarla sokak oyunları geleneğini devam ettiriyor. Marketlerde eğlenceli vakit geçirmelerine olanak tanıyan toplar, çocuklar arasında popüler hale gelirken, bu toplar sokak oyunlarına da yansıdı. Alışveriş sırasında veya sonrasında marketlerden aldıkları toplarla sokağa çıkan minikler, klasik sokak oyunlarına yeniden hayat veriyor.

Sokaklarda oynanan top oyunları, çocukların hem fiziksel hem de sosyal gelişimini destekliyor. Toplarla yapılan oyunlar, miniklerin enerjilerini atmasına, motor becerilerini geliştirmesine ve arkadaşlarıyla etkileşimde bulunmasına imkan tanıyor. Bu oyunlar, çocukların açık havada vakit geçirmelerini teşvik ederken, eski sokak oyunlarının modern bir şekilde yaşatılmasına da katkıda bulunuyor.

Marketlerdeki toplar, çocukların sokakta keyifli vakit geçirmesine yardımcı olurken, aynı zamanda ailelerin de rahatlamasına olanak tanıyor. Çocuklar, toplarla oynarken sosyal becerilerini geliştiriyor ve fiziksel aktivite sağlıyor, ebeveynler ise alışveriş sonrası çocuklarının enerjilerini sokakta harcamalarını sağlayarak, kendilerine zaman yaratıyor.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner