Kırklareli ASH, Yaşam Yürüyüşüne Katıldı Kırklareli ASH, Yaşam Yürüyüşüne Katıldı

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi, İstasyon Caddesi’nde düzenlediği etkinlikte sigarayı bırakma ve kanser farkındalığı konularında bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında, halk Sigara Bırakma Polikliniği ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) polikliniğine davet edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından, İstasyon Caddesi’nde yapılan sigarayı bırakma farkındalık bilgilendirmeleri kapsamında halkımız, Sigara Bırakma Polikliniğimiz ve KETEM polikliniğimize davet edilmiş olup, kanser farkındalık bilgilendirmeleri yapılmıştır,” denildi. Bu etkinliğin, sigara kullanımının zararlarına dikkat çekmek ve erken teşhisle kanserin önlenmesi konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla düzenlendiği belirtildi.

Etkinlikte, uzman sağlık personeli tarafından sigaranın zararları ve bırakma yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Sigara bırakma sürecinde destek almak isteyen vatandaşlara Sigara Bırakma Polikliniği hizmetleri tanıtıldı ve poliklinikte sunulan danışmanlık ve tedavi seçenekleri hakkında bilgi aktarıldı.

Aynı zamanda, kanser farkındalığına yönelik bilgilendirmeler de yapılarak, erken teşhisin önemi vurgulandı. Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) polikliniğinde yapılan kanser taramaları ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgilendirilen halk, erken teşhisin hayat kurtarıcı rolü hakkında bilinçlendirildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner