Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası’nda, Kırklareli Merkez TSM’ye bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi'nin Sigara Bırakma Polikliniği’nde tedavi görerek sigarayı bırakan Esra Arkan’ın hikayesini kamuoyuyla paylaştı.

Adanalıların ömrü kısaldı Adanalıların ömrü kısaldı

Esra Arkan, 15 yaşından beri sigara kullandığını, 30 yıl boyunca bazen günde 4, bazen 2 paket sigara içtiğini belirtti. Daha önce sigarayı bırakmak için üç kez denemede bulunduğunu, ancak başarılı olamadığını söyledi. Ancak Temmuz ayında, Sigara Bırakma Polikliniği’nin pazar yeri etkinliği sırasında yapılan bir kayıt üzerine arandığını ve randevu oluşturulduğunu ifade etti.

25 günlük bir ilaç tedavisi ile sigarayı bırakmayı başaran Arkan, tedavinin üçüncü gününden itibaren sigara içme isteğinin azaldığını dile getirdi. Sigarayı bıraktıktan sonra kendini daha dinç hissetmeye başladığını, nefes almasının rahatladığını, uykularının düzene girdiğini ve ağız tadının geri geldiğini söyledi. Cildinin de güzelleştiğini belirten Arkan, sigarayı bırakmanın aile ekonomisine de olumlu katkıları olduğunu vurguladı.

Son olarak Arkan, sigarayı bırakmayı düşünen herkese umut verici mesajlar gönderdi: "Sizler de başarabilirsiniz. Asla vazgeçmeyin.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner