Kırklareli'nde yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte, kediler serinlemek için yeni yollar aramaya başladı. Özellikle öğle saatlerinde etkisini artıran sıcak hava, sokak kedilerini serinleyebilecekleri gölgelik alanlar aramaya yönlendiriyor. Bu süreçte kedilerin en çok tercih ettiği yerlerden biri de park halindeki arabaların gölgeleri oluyor.

Başkan Bulut, Canlı Yayına Katılacak Başkan Bulut, Canlı Yayına Katılacak

Kent merkezinde ve mahalle aralarında park edilmiş araçların gölgesinde serinlemeye çalışan kediler, sıcak havalardan korunmak için bu alanlara sığınıyor. Araçların altına girerek günün en sıcak saatlerini burada geçiren kediler, gölgenin sağladığı serinliği değerlendirmeye çalışıyor. Vatandaşlar, kedilerin bu davranışına dikkat çekerek, özellikle araçlarını çalıştırmadan önce kedilerin zarar görmemesi için kontroller yapıyor.

Kedilerin sıcak hava sebebiyle araba gölgelerine sığınması, hem hayvanların sağlığını koruma hem de araç sahiplerinin dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Araç sahipleri, park halindeki araçlarını hareket ettirmeden önce kaput altını ve aracın etrafını kontrol ederek olası kazaların önüne geçmeye çalışıyor.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay