Sezonun en yeni oyunu olan "Rol Kapanı", Kırklareli'deki seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında bir tiyatro salonunda geçen oyunda, Cumhuriyet öncesinde Müslüman Türk kadınlarının sahneye çıkması yasak olduğu için, kadın rollerini "Zenne" adı verilen erkekler canlandırıyordu.

Cumhuriyetin ilanından sonra bu yasağın kalkmasıyla, özgürlükçü ve yenilikçi akıma uyum sağlamak isteyen tiyatro sahibi Ziya Bey, tiyatrosunda müslüman bir Türk kadınının sahneye çıkmasına karar verir. Ancak bu karar, tiyatro ekibinde yer alan Canfeda ile Zenne Vedat arasında yaşanan çekişmeyle komik bir hal almaya başlar.

Edirne’de 25 yıllık gelenek bu yıl da sürdürüldü Edirne’de 25 yıllık gelenek bu yıl da sürdürüldü

Oyunun Kırklareli'deki sahnelemesi 4 Nisan Perşembe günü, saat 21:00'de Kırklareli Bahçeşehir Koleji Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

Bilet satış noktaları arasında Kolektif Kütüphane ve Işıl Kırtasiye yer alıyor. Seyirciler, bu etkileyici ve mizahi oyunu izlemek için biletlerini bu noktalardan temin edebilirler.

"Rol Kapanı" oyunu, tarihi bir döneme ışık tutarken, aynı zamanda seyircileri eğlendirirken düşündürmeye de davet ediyor.

Haber: H. Murat Taner