Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) - Yeni Başlangıç Partisi'nin milletvekili adayları, Babaeski'de düzenlenen bir kahvaltıda Bulgaristan göçmeni hemşehrilerle buluştu. Hacı Abi Ideal Restaurant'ta gerçekleştirilen etkinlikte, Bul-Göç Lüleburgaz yöneticileri de hazır bulundu.

Nöbetçiler Görev Başındaydı Nöbetçiler Görev Başındaydı

Toplantıya, Haskovo Milletvekili Adayı ve Mineralni Bani Belediye Meclis Başkanı Mehmet Lyatif, Kırcaali Milletvekili Adayı Beyhan Emin ve Haskovo Milletvekili Adayı Yücel Lütvi katıldı. 27 Ekim'de yapılacak olan seçimlerle ilgili bilgi veren adaylar, Bulgaristan'da son yıllarda yaşanan siyasi belirsizliğin son bulması gerektiğini vurguladı. Özellikle Türk kökenli vatandaşların çoğunlukta olduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin (DPS-HÖH) koalisyon hükümetinde yer almasının, hem Bulgaristan hem de yurtdışındaki Bulgaristan vatandaşı Türkler için büyük avantaj sağlayacağı ifade edildi.

Birlik ve beraberlik mesajı veren adaylar, seçmenlerden sandığa giderek oylarını 8 numara için kullanmalarını istediler. Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“HÖH-Yeni Başlangıç Partisi Milletvekili Adayları Babaeski'de 20 Ekim Pazar günü Hacı Abi Ideal Restaurant'ta derneğimiz yöneticilerinin de hazır bulunduğu kahvaltıda Bulgaristan Göçmeni hemşerilerimiz ile bir araya geldi ve gerekli bilgilendirmede bulundular.   Haskovo Milletvekili Adayı olan  ve  Mineralni Bani Belediye Meclis Başkanı Sn.Mehmed Lyatif, Kircaali Milletvekili Adayı Sn. Beyhan EMİN, Haskovo Milletvekili Adayı Sn. Yücel LÜTVİ 27 Ekimde gerçekleştirilecek seçimlerde son yıllarda Bulgaristan'da yaşanan siyasi belirsizliğe son verebilmek için üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketinin DPS - (HÖH) mutlaka yeni oluşacak koalisyonda yer alarak Hükümet ortağı olması gerektiğini, bu durumun hem Bulgaristan hem de yurtdışında yaşayan Bulgaristan Vatandaşı Türkler için büyük avantaj sağlayacağını vurguladılar.  Bunun için birlik ve beraberlik içinde hareket ederek  ve sandığa giderek seçimlerde oyların 8 numara için kullanılması gerektiğini belirttiler”

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay