Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında "Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcıları"nı makamında ağırladı. Çevreye duyarlı bir gelecek için atık yönetimi konusunda önemli adımlar atan Başkan Bulut, serbest atık toplayıcılığı yapanların "Sıfır Atık Bilgi Sistemi" ile kayıt altına alınarak yetkilendirilmelerini sağladı.

Şırnak'ta tayini çıkan AFAD personeline plaket verildi Şırnak'ta tayini çıkan AFAD personeline plaket verildi

Yeni yayınlanan genelgeye uygun olarak, atık toplayıcılarının çalışma sisteminin düzenlenmesi ve resmi belgelerinin verilmesi töreninde konuşan Başkan Bulut, gelecek nesillerin daha yaşanabilir bir çevrede hayatlarını sürdürebilmeleri için bugünden harekete geçilmesinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, sıfır atık yönetim sisteminde büyük emek sarf eden toplayıcıları gayretlerinden dolayı tebrik etti.

Törende, serbest atık toplayıcılarına yetkilendirme belgeleri takdim edilerek, onların sistemli ve düzenli bir şekilde çalışmalarına olanak sağlandı. Başkan Bulut, sıfır atık yönetiminin önemine vurgu yaparak, bu sistemin yaygınlaşmasının çevre koruma adına atılmış büyük bir adım olduğunu belirtti.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner