AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden Dilruba Kayserilioğlu’nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından 30 Ağustos törenlerinde protokolde ağırlanmasına sert tepki gösterdi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti seçmenine yönelik hakaret içeren sözleri nedeniyle tutuklanan ve iki gün önce tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu’nun, 30 Ağustos törenlerinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanında protokolde ağırlanmasını eleştirdi. Sarıçam, yaptığı basın açıklamasında, "Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza yapılan hakaretler, fikir özgürlüğü olarak değerlendirilemez. Bunlar, kınanması ve reddedilmesi gereken nefret söylemleridir," dedi.

Sarıçam, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu davranışını "nefret ve hakaret söylemlerinin destekçisi olmak" olarak nitelendirdi ve "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaret eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve ödüllendirilmesi asla kabul edilemez," ifadelerini kullandı.

THY uçağında bir yolcu ortalığı birbirine kattı THY uçağında bir yolcu ortalığı birbirine kattı

Ahmet Gökhan Sarıçam, "Siyasal eleştiri, siyasetin temel dinamiklerindendir ve her türlü siyasi eleştirinin muhatabı siyasi partiler ve siyasetçiler olmalıdır," diyerek, vatandaşlara yönelik hakaret ve nefret söylemlerinin kabul edilemeyeceğini belirtti. Sarıçam, "Bu yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacak!" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Muhabir: HACI MURAT TANER