Kırklareli’de Ulusal Kalıntı İzleme Denetimi Yapıldı Kırklareli’de Ulusal Kalıntı İzleme Denetimi Yapıldı

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Vize ilçesinde çiftçiler tarafından "Sarı Altın Çiçek" olarak adlandırılan kanola bitkisinin ekiliş alanlarında denetim ve incelemelerde bulundu. İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personelleri, tohumların çıkış durumunu yerinde kontrol ederek bitkinin gelişim süreci hakkında değerlendirmeler yaptı.

Üreticilerin büyük ilgi gösterdiği bu bitkinin üretim süreçleri İlçe Müdürlüğü tarafından titizlikle takip ediliyor. Kanola ekiliş alanlarındaki gelişim, ekim aşamasından hasada kadar düzenli olarak kontrol edilmekte ve çiftçilere bu süreçlerde teknik destek sağlanıyor.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Vize ilçemizde kanola bitkisi çıkış kontrolleri. İlçe Müdürlüğü teknik personelleri kanola ekiliş alanlarında incelemelerde bulundu. Tohumların çıkış kontrolleri yapıldı. Çiftçinin ‘Sarı Altın Çiçek’ olarak adlandırdığı kanola bitkisinin tüm üretim süreci ve bitkinin gelişim durumu İlçe Müdürlüğümüz teknik personellerince düzenli olarak takip edilmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay