Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Dereköy Gümrük Kapısı'nın son durumu ve Enflasyon Muhasebesi'nin iş dünyasına etkilerini değerlendirmek üzere "Kırklareli İli Oda ve Borsalar Müşterek Toplantısı"na ev sahipliği yaptı.

Keşan’da çeltik hasadı başladı Keşan’da çeltik hasadı başladı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO), Dereköy Gümrük Kapısı’nın modernizasyon süreci ve enflasyon muhasebesinin iş dünyasına etkilerinin değerlendirildiği "Kırklareli İli Oda ve Borsalar Müşterek Toplantısı"na ev sahipliği yaptı. Toplantıya, Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Babaeski TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öner, Babaeski Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Vural, oda ve borsaların meclis başkanları, yönetim kurulu üyeleri, genel sekreterleri ve TOBB Daire Başkanlığı Uzman Yardımcısı Doğukan Toksoy katıldı.

Dereköy Gümrük Kapısı Modernizasyonu: Ticaret Hacmi Artacak

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Dereköy Gümrük Kapısı’ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Türkiye ve Avrupa arasındaki ticaret hacminin artacağını vurguladı. Ilık, "Dereköy Gümrük Kapısı, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan önemli geçiş noktalarından biridir ve modernizasyon çalışmaları tamamlandığında, günlük 100 TIR geçişi mümkün olacaktır. Bu adım, hem ilimizin hem de ülke ekonomimizin büyümesine katkı sağlayacaktır," dedi.

Enflasyon Muhasebesi Konusunda İş Dünyasının Talepleri

Toplantıda ayrıca, enflasyon muhasebesi uygulamasının iş dünyası üzerindeki etkileri ele alındı. Soner Ilık ve diğer oda ve borsa başkanları, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na taleplerini ilettiklerini belirttiler. Talepler arasında, enflasyon muhasebesinin vergi matrahını gereksiz şekilde artırmaması, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) gelirlerinin yerine yatırımlarından vergi alınmasının önlenmesi ve geçici vergi dönemlerinde vergilendirme yükünün kaldırılması gibi konular yer aldı.

Bu talepler doğrultusunda, yaklaşık 1,5 milyon gelir ve kurumlar vergisi mükellefinin geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzenlemesi kapsamından çıkarıldığı açıklandı. İş dünyasının taleplerini dikkate alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür edildi.

Muhabir: HACI MURAT TANER