Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı, 16 Eylül 2024 tarihinde Pınarhisar ilçesi Kuştepe Köyü'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla, ihbar edilen şahsı buldu. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, köyde şüpheli bir şahsı takibe aldı.

 Yapılan üst aramasında, şüpheli şahısın üzerinde 1 adet Gardone marka tabanca ile birlikte 3 adet fişek bulunan bir şarjör ele geçirildi. Bu bulgu, jandarma ekiplerini daha derinlemesine bir araştırma yapmaya yönlendirdi.

 Olayla ilgili olarak Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan arama kararı doğrultusunda, şahsın Kuştepe Köyü’ndeki ikametinde gerçekleştirilen arama sonucunda daha fazla silah ve mermi bulundu. Arama sırasında, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 36 adet dolu 9 mm fişek, ayrıca 5 adet boş 9 mm kovan ile 12 adet Cal.9 fişek ele geçirildi.

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı operasyonla ilgili; “Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı tarafından 16 Eylül 2024 tarihinde Pınarhisar ilçesi Kuştepe Köyü’nden yapılan bir ihbara istinaden köyde yapılan araştırmada;

Şüpheli bir şahsın yapılan üst aramasında 1 adet Gardone, 1 adet tabanca ve içerisinde 3 adet fişek bulunan şarjör ele geçirilmiştir. Söz konusu olay ile ilgili Nöbetçi Cumhuriyet Savcısından alınan arama kararına istinaden şahsın Kuştepe Köyündeki ikametinde yapılan arama sonucu 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 36 adet dolu 9 mm fişek, 5 adet boş 9 mm kovan ve 12 Cal.9 adet fişek ele geçirilmiştir.

Vatandaşımızın huzur ve güveni için mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 esasına göre suç işlenmesinin önlenmesi ve suçluların yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir.” dedi.

Haber: H. Murat Taner

Zonguldak'ta trafik kazası: 1 yaralı Zonguldak'ta trafik kazası: 1 yaralı

Muhabir: Hacı Murat Taner