Bul-Göç Lüleburgaz, DPS (HÖH)-Yeni Başlangıç Partisi yetkilileri ile birlikte 19 Ekim Cumartesi günü Büyükkarıştıran'da bulunan Çamlık Restaurant'ta bir yemek düzenledi. Dernek yöneticilerinin de katıldığı bu buluşmada, Bulgaristan göçmeni hemşerilerle bir araya gelindi.

Yemekte, 27 Ekim’de gerçekleştirilecek seçimler ve son yıllarda Bulgaristan’da yaşanan siyasi belirsizlikler hakkında değerlendirmeler yapıldı. DPS (HÖH) yetkilileri, Türklerin çoğunluğunu oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin mutlaka yeni oluşacak koalisyonda yer alarak hükümet ortağı olması gerektiğini vurguladı. Bu durumun, hem Bulgaristan hem de yurtdışında yaşayan Bulgaristan vatandaşı Türkler için büyük avantaj sağlayacağı ifade edildi.

Kış aylarındaki salgına karşı doğal savaşçı "turşu" Kış aylarındaki salgına karşı doğal savaşçı "turşu"

Yetkililer, bu hedefe ulaşabilmek için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini belirterek, seçimlerde oyların 8️ numarası için kullanılması çağrısında bulundu. Buluşmanın, göçmen topluluğu için önemli bir dayanışma fırsatı sunduğu vurgulandı.

Konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“DPS (HÖH)-Yeni Başlangıç Partisi yetkilileri Büyükkarıştıran'da 19 Ekim Cumartesi günü Çamlık  Restaurant'ta derneğimiz yöneticilerinin de hazır bulunduğu yemekte Bulgaristan Göçmeni hemşerilerimizle bir araya gelindi.

      27 Ekimde gerçekleştirilecek seçimlerde son yıllarda Bulgaristan'da yaşanan siyasi belirsizliğe son verebilmek için üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketinin DPS (HÖH) mutlaka yeni oluşacak koalisyonda yer alarak hükümet ortağı olması gerektiğini, bu durumun hem Bulgaristan hem de yurtdışında yaşayan Bulgaristan vatandaşı Türkler için büyük avantaj sağlayacağını, bunun için birlik ve beraberlik içinde hareket ederek seçimlerde oyların 8️ numara için kullanılması gerektiğini belirttiler”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner