Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri SendikaKırklareli İl Başkanı ve İstanbul Şube Sekreteri Bahadır Arslan, kamuda görev yapan sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek taleplerini açıkladı. Arslan, 200 bini aşkın çalışanın görev tanımlarının meslek kodlarına uygun şekilde belirlenmemesinin iş barışını bozduğunu ve çalışanlar arasında huzursuzluğa neden olduğunu vurguladı. Bu mağduriyetlerin giderilmesi ve iş motivasyonunun artırılması için görev tanımlarının fiilen yapılan işlere göre ayrıntılı olarak belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Arslan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Emeğiniz emeğimiz, talepleriniz taleplerimizdir!

 Kamuda sayıları 200 bini aşan Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçilerimizin Meslek Koduna uygun görev tanımları olmadığı için iş barışı bozulmakta çalışanlar arasında huzursuzluk yaşanmaktadır. Görev tanımlarının ayrıntılı ve fiilen yapılan işe göre belirlenerek çalışanların iş motivasyonu arttırılmalı mağduriyetler giderilmelidir.

Pehlivanköy Pazaryerinde Tartı Denetimi Gerçekleştirildi Pehlivanköy Pazaryerinde Tartı Denetimi Gerçekleştirildi

 Vergi dilimleri ekonomik gerçeklere göre belirlenmeli, vergi oranı yüzde 15’e sabitlenmelidir.

Vergi dilimlerinde ücretli çalışanların maaşları ile orantılı bir artış yapılmadığı için yeni mağduriyetler oluşmuş, çalışanlar vergi konusunda büyük kayıpla karşı karşıya kalmışlardır. Vergi dilimlerinin çalışanlar açısından daha fazla kayıp yaratmasının önüne geçilmelidir.

 İşyerlerimizde haftalık çalışma süresi 40 saat olarak düzenlenmeli personel istihdamı sağlanarak çalışanların iş yükü hafifletilmelidir.

Sağlık İş varsa kazanım vardır!”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner