Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri SendikaKırklareli İl Başkanı Bahadır Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'nı kutladı. Arslan, bu özel haftanın önemine dikkat çekerek, işçilerin sağlığı ve güvenliğinin korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti.

İş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu haftanın, işyerlerindeki risklerin azaltılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için bir fırsat olduğunu vurgulayan Arslan, işverenleri ve çalışanları gereken önlemleri almaya davet etti. Özellikle tehlikeli işlerde çalışan işçilerin hayatlarını riske atmamaları ve güvenli çalışma ortamlarının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Başkan Gerenli, Türkan Saylan’ı Andı Başkan Gerenli, Türkan Saylan’ı Andı

Arslan, mesajında ayrıca işçilerin haklarını bilmesi ve bu hakları korumak için sendikal haklarını kullanmaları gerektiğini belirterek, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 1987 yılından itibaren farkındalık olması için oluşturulan 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kutlu olsun. Unutmayın ki işçinin hayatını ve sağlığını tehlikeye atacak her durum gerekli önlemler alınmadığı içindir. Sizler de risk almayın önlem alın!” ifadelerine yer verdi.

Haber: H. Murat Taner