Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Vize Kaymakamı Kemal Balaban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir’in önderliğinde, Kırklareli’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı amaçlayan “Renklerin Serüveni Kırklareli” adlı boyama kitabı üzerinde çalışıyor. Projeye, Şube Müdürü Hakan Ayhan, Vize Anaokulu Müdürü Emre Bayram, Vize Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Emre Karaman ve öğretmenler aktif olarak katılıyor.

Boyama kitabında, Kırklareli'nin tarihi ve turistik mekanlarını, doğal güzelliklerini ve kültürel mirasını tanıtan çizimlerin hazırlanmasında Görsel Sanatlar Öğretmeni Burcu Yeşiltaş Öztürk'ün katkısı bulunacak. Kitabın editörlüğünü Emre Bayram ve Betül Öztürk üstlenirken, resimlerin incelenmesini Gökçe Çebi ve Büşra Nur Arslan yapacak. Metinlerin yazımı ve denetimi ise Dilek İlhan, Aylin Güler ve Emre Karaman tarafından gerçekleştirilecek.

Tamamlandığında kitap, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 81 il ve 957 ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilecek. Ayrıca, ilçedeki ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtılacak. Proje, Kırklareli’nin doğal ve kültürel değerlerini çocuklara tanıtmayı ve onlarda bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Süleymanpaşa Belediyesinden üniversite öğrencilerine 100 kişilik yurt müjdesi Süleymanpaşa Belediyesinden üniversite öğrencilerine 100 kişilik yurt müjdesi

Haber: Arzu Dursun Atay

Kaynak: İHA