Demirköy Belediye Başkanlığı, 7 yıl önce şehit edilen Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’i anarak duygusal bir mesaj yayımladı. Belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajda, Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’in kahramanlıklarının ve fedakarlıklarının milletin hafızasında bayraklaşan isimler arasında yer aldığı vurgulandı.

Demirköy Belediye Başkanlığı’nın açıklamasında, "Bir milletin hayatında bayraklaşmış isimler olur. Kahramanlıkları, başarıları, adanmışlıkları, fedakarlıkları ile izleri olur, yol açarlar. Eren 15 yaşında Ferhat abisiyle kahramanlık yolunda kaderleri birleşti. Allah, gelecek nesillerimizi; vatan için, bayrak için, ezan için açtıkları izden yürütsün. Allah rahmet eylesin" ifadeleri kullanıldı.

Eren Bülbül, 11 Ağustos 2017 tarihinde Trabzon’un Maçka ilçesinde, güvenlik güçlerine rehberlik yaparken PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Onu korumak için hayatını feda eden Ferhat Gedik ise aynı saldırıda şehit olmuştu. Demirköy Belediye Başkanlığı, bu kahramanların anısını yaşatmanın ve gelecek nesillere aktarmanın önemine dikkat çekti.

Kırklareli’de IPARD III Programı Öğrencilere Tanıtıldı Kırklareli’de IPARD III Programı Öğrencilere Tanıtıldı

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay