Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Bakanlık tarafından yürütülen "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" kapsamında Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan sağlık personeline yönelik bilgilendirme eğitimleri düzenledi. Anne sütünün teşvik edilmesi ve emzirmenin desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilen eğitimler, 24-25 Eylül 2024 tarihlerinde dört seans halinde yapıldı.

Eğitim, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı uzman eğitmenler tarafından verildi ve sağlık çalışanlarına, anne sütünün bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkileri, emzirmenin önemi ve bu süreçte anneye sunulacak destek hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı. Program, anne ve bebek sağlığını iyileştirmek amacıyla sağlık çalışanlarının bilinçlendirilmesini hedefledi.

Çalışmaların İşleyişi Yerinde Değerlendirildi Çalışmaların İşleyişi Yerinde Değerlendirildi

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bakanlığımız tarafından anne sütü ve emzirmeyi desteklemek amacıyla Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı yürütülmektedir. Program kapsamında Kırklareli Eğitim Araştırma Hastanesinde görev yapan personele 24-25 Eylül 2024 tarihlerinde dört seans halinde Müdürlüğümüz eğitimcileri tarafından bilgilendirme eğitimi yapılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner