Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Pehlivanköy ilçesinde çeltik alanlarının kontrollerini sürdürüyor. 3039 sayılı Çeltik Kanunu gereğince, çeltik üretimi yapan yetiştiricilerin belirtilen tarihte ilçe müdürlüğüne başvurarak ruhsat ve izinlerini almaları gerekiyor.

Pehlivanköy'de çeltik üreticilerinin başvuruları dikkatle değerlendiriliyor ve başvuruda bulunan yetiştiricilerin parselleri titizlikle kontrol ediliyor. Çeltik üretiminin düzenli ve kanunlara uygun bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu kontroller, üreticilerin faaliyetlerini yasal çerçevede sürdürmeleri için büyük önem taşıyor.

Şehitkamil’deki boş araziler temizleniyor Şehitkamil’deki boş araziler temizleniyor

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ruhsat talepleri için son başvuru tarihinin 25 Haziran 2024 olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, ’Pehlivanköy ilçemizde çeltik alanları kontrol ediliyor. Pehlivanköy ilçemizde 3039 sayılı çeltik kanunu gereğince; çeltik üretimi yapan yetiştiricilerimizin, ilçe müdürlüğümüze belirtilen tarihte başvuru yaparak, ruhsat ve izinleri almaları gerekmekte olup, başvuruda bulunan yetiştiricilerimizin parselleri kontrol edilmektedir.  Ruhsat talepleri için son başvuru tarihi 25 Haziran 2024 tarihinde sonra erecektir.’’ ifadeleri yer aldı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner