Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Pehlivanköy ilçesinde Batı Mısır Kök Kurdu zararlısının tespit edilmesi ve popülasyon yoğunluğunun belirlenmesi amacıyla mısır tarlalarına feromon tuzakları yerleştirdi. İlçe Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yapılan bu çalışma, zararlı popülasyonunun takibi için düzenli olarak kontrol edilecek.

Bu zararlının tespit edilmesi ve popülasyonunun izlenmesi, mısır üreticileri için büyük önem taşıyor. Batı Mısır Kök Kurdu, mısır bitkisine ciddi zararlar verebilen bir zararlı olarak biliniyor. Bu nedenle, feromon tuzaklarının düzenli kontrolü ve elde edilen verilerin değerlendirilmesi, zararlının etkilerinin minimize edilmesi açısından kritik bir rol oynuyor.

Kıbrıs gazisi 50 yıl sonra göğsünde mermi olduğunu öğrendi, mermiyle mezara gidecek Kıbrıs gazisi 50 yıl sonra göğsünde mermi olduğunu öğrendi, mermiyle mezara gidecek

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Pehlivanköy ilçemizde, Batı Mısır Kök Kurdu zararlısının tespitini ve popülasyon yoğunluğunu belirlemek amacı ile mısır tarlalarına feromon tuzaklar asılmış olup, belirli aralıklarla İlçe Müdürlüğümüzün teknik personelleri tarafından kontrol edilerek popülasyon takibi yapılmaktadır.’’ ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner