Komşu köye geçiş için arazisini kullandılar, tepki amacıyla tel örgü çekti Komşu köye geçiş için arazisini kullandılar, tepki amacıyla tel örgü çekti

Kırklareli’de hafta sonu, birçok vatandaş için balık ziyafetiyle geçti. Sonbaharın gelmesiyle birlikte balık sezonunun açılması, Kırklarelililerin sofralarını taze balıklarla donatmasına vesile oldu. Özellikle lüfer, hamsi ve palamut gibi sezonun en lezzetli balıkları, tezgahlarda bolca yer alarak vatandaşların ilgisini topladı.

Kırklarelili vatandaşlar da hafta sonu sofralarında balık bulundurmanın kendileri için bir gelenek haline geldiğini ifade ediyor. Hafta sonlarında mutlaka balık ziyafeti yaptıklarını ifade eden Ebru Yılmaz , “Hafta sonları ailece soframıza mutlaka balık koyarız. Taze balık hem lezzetli hem de sağlıklı olduğu için çocuklarım da çok seviyor,” diyerek, balığın evlerinde özel bir yere sahip olduğunu belirtti.

Uzmanlar, özellikle Omega-3 ve protein bakımından zengin olan balığın, sağlıklı beslenmede önemli bir yer tuttuğunu ve haftada en az iki kez tüketilmesini öneriyor. Balık tüketimi, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kalp sağlığını korumak açısından da büyük fayda sağlıyor.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner