Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Kırklareli Merkez ilçesine bağlı Paşayeri köyünde, yerli ve milli tohum çeşitlerinin tanıtılması amacıyla "Tarla Günü" etkinliği gerçekleştirildi. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen Elmas, Kahraman, Kınalı ve Küçükyayla Yulaf çeşitlerinin yer aldığı demonstrasyon alanında hasat ve incelemeler yapıldı.

Kırklareli TSO Başkanı Ilık, Nabi Kırmızı’yı Ağırladı Kırklareli TSO Başkanı Ilık, Nabi Kırmızı’yı Ağırladı

Üreticilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, yerli ve milli tohum çeşitlerinin hasatları gerçekleştirildi ve katılımcılara ürünler hakkında detaylı bilgiler verildi. Yerli tohumların tanıtımı ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen bu etkinlik, bölgedeki tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve verimliliği açısından büyük önem taşıyor.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; ‘’Yerli ve milli tohumlarımızla tarla günü etkinliği. İlimizin Merkez ilçesine bağlı Paşayeri köyünde, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü tarafından geliştirilen yerli ve milli tohum çeşitlerinin, üreticilerimizle tanıtılması amacıyla kurulan Yulaf çeşit demonstrasyonunun “Tarla Günü” gerçekleştirildi.

Yerli ve milli tohum demonstrasyonlarımız, hasat zamanının gelmesinin ardından üreticilerimizin de katılımıyla birlikte düzenlenen “Tarla Günü” organizasyonunda; Elmas, Kahraman, Kınalı, Küçükyayla Yulaf çeşitlerinin hasadı ve incelemeleri yapılarak, katılımcılara ürünler hakkında bilgi verildi.’’

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner