Balkan Yarımadası Göçmenleri Derneği (BAL-GÖÇ) Trakya Dernek Başkanı Veli Öner, Bulgaristan'daki Hak ve Özgürlük Hareketi (HÖH-DPS)'nde yaşanan olumsuz gelişmelere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bulgaristan'da Türklerin asimilasyonuna karşı direnişin simgesi olan HÖH partisinde yaşanan parçalanmayı üzüntüyle izlediklerini belirten Öner, özellikle Onursal Başkan Dr. Ahmed Doğan'ın yanında yer alan belediye çalışanlarına yönelik işten çıkarmalar ve baskı haberlerinin kendilerini derinden etkilediğini ifade etti.

Minik Alp, şehit babasının adına açılan çocuk parkının açılışını yaptı Minik Alp, şehit babasının adına açılan çocuk parkının açılışını yaptı

Öner, Haskovo'nun Mineralni Bani (Meriçler) Belediye Başkanı Mümin İskender'in 72 saatlik gözaltı süresi dolmasına rağmen hukuksuz şekilde serbest bırakılmamasını da kınadıklarını belirtti.

Başkan Öner, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Bulgaristan göçmenlerinin Türkiye Cumhuriyeti'ndeki sivil toplum temsilcileri olarak, Bulgaristan'da Hak ve Özgürlük Hareketi (HÖH-DPS)'nde yaşanan gelişmeleri bir süredir kaygıyla izliyoruz. Bulgaristan'daki Türklerin asimilasyonuna karşı direnişin bir ürünü olarak kurulan, birlik ve beraberliğimizin sembolü olan HÖH partisinde yaşanan parçalanma bizleri üzmüşken Onursal Başkan Dr. Ahmed Doğan'ın yanında yer alan başta Belediye çalışanlarına uygulanan işten çıkarma ve baskı haberleri bizleri derinden üzmüştür.

Haskovo (Hasköy) Mineralni Bani (Meriçler) Belediye Başkanı Mümin İskender'in 72 saat olan yasal gözaltı süresi dolmasına rağmen hiçbir gerekçe olmadan serbest bırakılmamasını da kapsayan, demokratik olmayan bir tavırla gerçekleştirilen tüm faaliyetleri esefle kınıyor, bu uygulamaların en kısa sürede sonlanmasını diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner