Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü, Kırklareli Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen ve Sofya Ulusal Uygulamalı Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen “Balkan Direction” projesinin ikinci etabında düzenlenen sergide yer aldı. Kırklareli Güzel Sanatlar Lisesi Sergi ve Dinleti Salonu’nda düzenlenen serginin açılışını Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun yaptı.

Etkinlikte, Enstitü yetkilileri ve öğrenciler projede yer alan Sofya Ulusal Uygulamalı Sanatlar Lisesi öğrencileri ile tanışma fırsatı buldu. Sofya’da düzenlenen serginin ardından Kırklareli’de gerçekleşen bu ikinci etabın öğrenci etkileşimini artırdığı ifade edildi.

Sergide Sofya’dan gelen öğrenciler sanatsal çalışmalarını sunarken, Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü yetkilileri de sergilenen eserleri yakından inceledi. Öğrenciler, sergiledikleri ürünlerin yaratım süreci ve projede elde ettikleri deneyimleri paylaşarak katılımcılara bilgi verdi. Olgunlaşma Enstitüsü, sanatın birleştirici gücünü vurgulayan bu tür uluslararası projelerin parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek gelecekte de iş birliklerine açık olduklarını belirtti.

ABD'li gelin Türk düğünüyle evlendi ABD'li gelin Türk düğünüyle evlendi

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner