Müdür Akdemir’den Vize Anadolu Lisesi’ne Ziyaret Müdür Akdemir’den Vize Anadolu Lisesi’ne Ziyaret

Kırklareli Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, şehirde hem yayalar hem de sürücüler için güvenli bir trafik akışı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Belediye Başkanı Derya Bulut, çeşitli bölgelerde devam eden termoplastik yol işaretleme ve hız sınırı uyarı levhalarının uygulama işlemlerini yerinde inceledi.

Başkan Bulut, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, yaklaşan eğitim öğretim yılıyla birlikte şehirde artacak olan trafik yoğunluğuna dikkat çekerek, bu yoğunluğu en güvenli şekilde yönetmek için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.

Belediye olarak önemli adımlar attıklarını belirten Başkan Bulut, Öztürk Bulvarı kavşağındaki eski sistemi kaldırarak trafik akışını iyileştirdiklerini ve Bademlik kavşağını yeniden açtıklarını kaydetti. Ayrıca, ihtiyaç duyulan noktalarda hız kesici kasislerin tamamlandığını belirtti. Bulut, sürücülerin bu yoğun dönemi duyarlı ve bilinçli bir şekilde yöneteceğine inandığını ifade etti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, belediyemizin hem yayalar, hem de sürücüler için rahat ve güvenli bir trafik akışı sağlanmasına yönelik çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanımız Derya Bulut, bu kapsamda, muhtelif bölgelerde yer alacak termoplastik yol işaretleme ve hız sınırı uyarı levhalarının uygulama işlemlerini yerinde inceledi.

Başkan Bulut açıklamasında; "Yeni bir döneme giriyoruz. Okullarımız açılacak, üniversitemiz akademik eğitime başlayacak. Toplu taşıma, okul servisi ve bireysel araç kullanımında bir yoğunluk olacak. Bu nedenle, Kırklareli'nin trafik düzeni için üzerimize düşen ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Öztürk Bulvarı kavşağımızdaki eski sistemi kaldırdık. Bademlik kavşağını tekrar açtık. İhtiyaç duyulan yerlerde hız kesici kasislerimizi tamamladık. Ben sürücülerimizin de, bu yoğun dönemi, duyarlı ve bilinçli bir şekilde yöneteceğine inanıyorum. Önceliğimiz çocuklarımız. Onların okullarına zamanında ama güvenle ulaşması. Bu konuda tüm Kırklareli halkının ortak bir anlayışla hareket edeceğini biliyorum. Bizim de bu noktada yeni ve güncel ihtiyaçlar ne ise, bunları takip edeceğimizden emin olsunlar" dedi.” ifadelerine yer verildi.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner