Kavaklı’da Toprak Yollar Asfaltla Kaplanıyor Kavaklı’da Toprak Yollar Asfaltla Kaplanıyor

Kofçaz İlçe Müftülüğü'nün organize ettiği Yaz Kur'an Kursu Öğrencileri Buluşması etkinliği, Kofçaz Merkez ile Elmacık, Kocayazı, Karaabalar ve Malkoçlar köylerinden gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe, Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş ve İlçe Müftüsü Kasım Coşkun da katılarak öğrencilere destek verdi.

Güzel ve yeşil bir ortamda düzenlenen piknik, öğrencilerin birbiriyle tanışması ve kaynaşması amacıyla yapıldı. İl Müftüsü Yusuf Eviş, öğrencilerle selamlaşarak kısa bir sohbet gerçekleştirdi ve etkinliği düzenleyen din görevlilerini tebrik etti. Din görevlilerinin rehberliğinde çeşitli eğlenceli oyunlar oynayan öğrenciler, keyifli anlar yaşadı ve birbirleriyle tanışma fırsatı buldu.

Öğle namazının ardından İlçe Müftüsü Kasım Coşkun, öğrencilerle tek tek tanışarak onlarla sohbet etti. İlçe Müftüsü, öğrencilerin yaz boyunca Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin güzel ilkeleriyle tanışmasının önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin öğrencilerin dini bilgilerini pekiştirmelerine yardımcı olduğunu belirtti.

Etkinliği değerlendiren İlçe Müftüsü Kasım Coşkun, "Başta her konuda yanımızda olan İl Müftümüz Yusuf Eviş olmak üzere yaz boyu öğrencilerimizi Kur'an'la ve Peygamberimizin güzel ilkeleriyle buluşturduğu gibi doğal bir ortamda piknikte çocuklarımızı buluşturan din görevlilerimize, pırıl pırıl çocuk yetiştiren ebeveynlere ve yine bu mekanı her yıl bize tahsis eden Ağan Kır Bahçesi ekibine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Buluşma, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca unutamayacakları güzel anılar biriktirmelerini sağladı. Kofçaz İlçe Müftülüğü, bu tür etkinliklerle öğrencilerin hem dini bilgilerinin artmasını hem de sosyal ilişkilerinin güçlenmesini amaçladıklarını ifade etti.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner