Başvurular İçin Son Şans Başvurular İçin Son Şans

Kırklareli Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu 3/A sınıfı öğretmeni Müjgan Karal ve öğrencileri, STEM and Environment eTwinning Projesi ile çevre sorunlarına dikkat çekiyor. Bu proje kapsamında öğrenciler, Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarını kullanarak çevre sorunlarını anlamaya ve çözüm yolları bulmaya odaklanıyor.

Öğrenciler, proje sayesinde problem çözme, eleştirel düşünme, işbirliği yapma, ürün tasarlama ve muhakeme etme gibi becerilerini geliştiriyorlar. Çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmeyi hedefleyen öğrenciler, çeşitli etkinlikler ve uygulamalarla çevre bilinci oluşturuyorlar.

Ayrıca, dijital medya okuryazarlığını geliştirmek için Web2.0 araçlarını etkin bir şekilde kullanıyorlar. Bu sayede öğrenciler, teknolojiyi çevre konularını ele almak ve çözmek için kullanma yeteneklerini arttırıyorlar.

Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu tarafından yapılan açıklamada, ‘’Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu 3/A sınıf öğretmeni Müjgan Karal ve öğrencilerinin katıldığı STEM and Environment eTwinning Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Bu proje ile öğrencilerimiz Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarından yararlanarak çevre sorunlarını tanımaya ve çevre sorunlarına çözüm yolları bulmaya çalışıyorlar. Öğrencilerimiz projemiz sayesinde problem çözme, eleştirel düşünme işbirliği yapma, ürün tasarlayıp oluşturma, muhakeme yapma gibi becerilerini geliştiriyorlar. Çevreye duyarlı bireyler olarak çalışmalarına devam ediyorlar.  Etkinlikleri uygularken Web2.0 araçlarını kullanarak dijital medya okuryazarlığını geliştiriyorlar.’’

Haber: H. Murat Taner