Bahçeşehir Koleji Kırklareli Kampüsü 5 yaş anaokulu öğrencileri, Master Kids Beslenme Okuryazarlığı dersi kapsamında “Bir elmada neler var?” sorusuna cevap aradı. Minik öğrenciler, elma incelemesini beş duyu organını kullanarak ve gözlem yoluyla gerçekleştirerek, hem öğrenip hem de keyifli vakit geçirdi.

Etkinlik sırasında, öğrenciler görme, tatma, koklama, dokunma ve işitme duyularını kullanarak elmanın çeşitli özelliklerini keşfettiler. Elmayı dilimleyip tattılar, kokusunu incelediler, dokusuna dokunarak hissettiler ve hatta elmayı ısırdıklarında çıkan sesi dinlediler. Bu süreçte, elmanın yalnızca bir meyve olmasının ötesinde, sağlıklı beslenme açısından ne gibi faydalar sunduğunu öğrendiler.

Öğretmenler, çocukların duyusal keşifler yaparak elma gibi temel gıdaların içeriklerini ve faydalarını anlamalarının, beslenme okuryazarlığını geliştirmek açısından önemli olduğunu vurguladı. Öğrencilere, elmanın içeriğinde bulunan vitaminler, lifler ve suyun vücut için ne kadar faydalı olduğu anlatıldı.

Bahçeşehir Koleji Kırklareli Kampüsü tarafından yapılan açıklamada, “5 yaş anaokulu öğrencilerimiz master Kids beslenme okuryazarlığı dersinde “Bir elmada neler var neler?”sorusuna cevap aradı. Elmaları 5 duyu organımız ve gözlem yoluyla inceledik.” ifadeleri yer aldı.

Sendika Üyelerinden Başkan Soysal’a Ziyaret Sendika Üyelerinden Başkan Soysal’a Ziyaret

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay