TÜRSAB Trakya Bölge Başkanı Egemen Aydın, Kakava - Hıdırellez Şenlikleri'nin 4-5-6 Mayıs 2024 tarihlerinde Edirne'de gerçekleşen muhteşem atmosferini değerlendirdi. Aydın, şenliklerin büyük bir katılım ve coşkuyla geçtiğini belirterek, etkinliklerin rekor bir yoğunlukla karşılandığını ifade etti.

Aydın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“4-5-6 Mayıs tarihlerinde muhteşem bir Kakava Hıdırellez Şenlikleri yaşadık. Üç güne baktığımızda kentimize 1300’den fazla tur otobüsümüzün geldiğini, yüz binden fazla münferit araç girişi yapıldığını öğrendik. Bu da demek oluyor ki şehrimiz, üç günde 200.000’den fazla yerli ve yabancı turist ağırladı. Edirne Esnafı, katılımcılar, turistler, şehirde yaşayan halk, yöneticiler herkes memnun. Hepimiz Kakava ve Hıdırellez Şenliklerinden mutlu ayrıldık. Üç gün boyunca TÜRSAB olarak alandaydık. Hem koordinasyon, gözlem olarak, hem gelen tur araçlarının denetimi hem de alan koordinasyonunu sağlamak, turistlerimizi bilgilendirmek üzere kurulan 50 kişilik uluslararası öğrencilerimiz ile birlikte görev yaptık. Trakya Bölge Başkanı olarak ben de üç gün boyunca alandaydım. Gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki oraya gelen herkes çok eğlendi. Tabi ki ufak tefek sorunlar oldu. Az evvel belirttiğim sayılar hiç de azımsanacak sayılar değil, haliyle şehir trafiği bir noktadan sonra bu yoğunluğu kaldırmadı ve sıkışıklıklar yaşandı. 1 otobüsün uzunluğunun ortalama 13 metre olduğunu düşünürsek 1300 otobüs neredeyse 17 km uzunluğa sahip olur. Trafik sorunu haricindeki diğer yaşanan aksaklıkları da tüm birimler not aldı. Bu aksaklıkları düzeltmek için önümüzdeki yıl daha da çalışacak, tüm aksaklıkları el birliği ile inşallah gidereceğiz.

Kakava Hıdırellez Festivali öncesinde çok büyük bir emek var. Bildiğiniz üzere organizasyonun ev sahibi Edirne Belediyesi. Fakat bu yıl planlamayı Sayın Valimiz Yunus Sezer’in talimatıyla hep birlikte düzenledik. Sayın Valimizin oluşturmuş olduğu komisyonda şehrin tüm paydaşları olarak Kakava Hıdırellez Şenliklerinin planlamasına emek verildi. Çok sesliliğin, ortak aklın sonucu olarak da eğlencesi daha bol, daha düzenli, daha koordineli bir şekilde gerçekleşen bir şenlik oldu. Tur otobüsleri için ayrı, münferit araçlar için ayrı olacak şekilde ücretsiz otopark alanları oluşturuldu, tuvalet sayısı arttırıldı, stant alanları tek tip olarak yapılandırılarak daha düzenli bir hale getirildi, şenliklerdeki sahne etkinlikleri arttırılarak müzik ziyafeti verildi, alana gelecek olan turistleri bilgilendirmek ve yönlendirmek için ekip kuruldu, alana giriş çıkışlar tek noktadan verildi, dilek ağacına ulaşım, 6 Mayıs Sabahı saat 04:30’da başlayan etkinlikler ile Kakava Hıdırellez ruhu tam anlamıyla sağlandı. Sonucunda da şehrimize gelen herkes eğlenerek şehrimizden mutlu bir şekilde ayrıldı. Bu bizler için çok sevindirici. Bu Edirne için bir mihenk taşıdır. Bundan sonra planlamanın üzerine her yıl eklemeler yaparak daha kusursuz bir şenlik düzenleyecek, sorunsuz organizasyonlar gerçekleştireceğiz. Her şeyi tek tek not aldık, Belediyemiz alanda ve sonrasında anketler düzenleyerek eksiklikleri yaşayanlardan öğreniyor. Hiç zaman kaybetmeden önümüzdeki haftadan itibaren artılarımızı eksilerimizi ortaya koyarak bir değerlendirme toplantısı yapacak ve 2025 Kakava Hıdırellez Şenliklerinin planlamasına başlayacağız.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak Türkiye Turizminin gelişmesi için elimizden gelenin fazlasını vererek çalışıyoruz. Bu yıl ilan ettiğimiz Turizm Yüzyılı projemiz çerçevesinde turizmi 12 aya ve ülke geneline yaymak adına bir çok çalışmamız mevcut. Biz de TÜRSAB Trakya Bölge Temsil Kurulu olarak Trakya Bölgesinde çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Edirne Trakya Turizminin Başkenti. Bölgemizde en fazla turist çeken ilimiz. Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsilî Listesinde olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali ve diğer festivalleri, şenlikleri ile ve aynı zamanda kültürel turizmi ile öne çıkan bir şehir. Edirne, TÜRSAB olarak çok kıymet verdiğimiz bir destinasyon. Bu sebeple elimizden gelen desteği her daim sağlıyoruz. Bu yıl planlamasına ve koordinasyonuna da destek verdiğimiz Kakava Hıdırellez Şenlikleri bizim için ayrıca önem taşıyordu. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Firuz Bağlıkaya’da Şenliklerimizin açılışına katılarak Edirne’mize vermiş olduğu önemi de göstermiş oldu. Bu yılki Kakava Ateşini birlikte yaktık. Ülkenin her şehrinden yüzlerce seyahat acentamızın hazırlamış olduğu programlar ile 1300’den fazla tur otobüsü ile yerli ve yabancı turistleri Edirne’mize taşıdık. Böylesine bir destekten dolayı ülkemizdeki tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Şehre gelen tur otobüslerini turistlerin güvenliği için 3 ayrı noktada denetimler yaptık. Yaklaşık bir aydır BTK olarak ülkemizin 35 noktasında olan BTK’larımız ile iletişimde olarak Türkiye’deki 17 Bini aşkın Seyahat Acentasına Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri hakkında bilgi veriyor, program paylaşıyorduk. Dün itibariyle göndermiş olduğumuz anketler ve nitel araştırma ile ile de memnuniyeti ölçüyor, aksaklıkları düzeltmek adına yaşanan aksaklıkların bildirilmesini talep ediyoruz. Edirne Belediyesi ile organik bir bağımız var. Yılların verdiği çalışma alışkanlığımız ile Edirne Turizmi için yapacağımız onlarca projeyi hayata geçireceğiz.

Vali İlhami Aktaş, Avustralya ve Yeni Zelanda’da bir dizi ziyaretlerde bulundu Vali İlhami Aktaş, Avustralya ve Yeni Zelanda’da bir dizi ziyaretlerde bulundu

Bu güzel organizasyonda süreci ortak akıl ile yürüten başta Sayın Valimiz Yunus Sezer olmak üzere, kurumumuza her daim güvenen ve turizm alanında bizimle yol arkadaşlığı yapan Edirne Belediye Başkanımız Filiz Gencan Akın’a, Edirne ve bölgemiz için her talebimize olumlu yaklaşan, destek sunan, Şendiklerimizin açılışına katılan TÜRSAB Başkanımız Sayın Firuz Bağlıkaya’ya planlamasından uygulamasına, başından sonuna kadar emeği geçen herkese her paydaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdi geriye dönüp baktığımızda çok mutlu olduğum ve gurur duyduğum bir üç günü görüyorum.  Bu gurur hepimizin! “

Haber: Arzu Dursun Atay

Whatsapp Image 2024 05 07 At 12.35.05 (1)Whatsapp Image 2024 05 07 At 12.35.05 (2)