Ev taşımak da 'SERVET' oldu Ev taşımak da 'SERVET' oldu

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Yayım ve Yayın Dağıtım Çalışmaları kapsamında, Merkez ilçe köylerindeki üreticilere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenledi. Toplantıların ana konusu "Tarımsal Ürünlerin Hasat ve Hasat Sonrası Yaşanan Ürün Kayıpları" oldu.

Bu bilgilendirme toplantılarında, üreticilere tarımsal ürünlerin hasat sürecinde ve hasat sonrasında yaşanan ürün kayıplarının önlenmesi için alınması gereken önlemler anlatıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanları, hasat sırasında ve sonrasında dikkat edilmesi gereken hususları ayrıntılı bir şekilde açıkladı.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu tür bilgilendirme toplantılarının üreticilerin verimliliğini artırmayı ve tarımsal ürün kayıplarını en aza indirmeyi amaçladığını belirtti. Müdürlüğün, tarımsal üretimde kalite ve verimliliği artırmak için eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına devam edeceği bildirildi. Yapılan açıklamada, ‘’İlimizin Merkez ilçe köylerinde, Yayım ve Yayın Dağıtım Çalışmaları kapsamında üreticilerimize, “Tarımsal Ürünlerin Hasat ve Hasat Sonrası Yaşanan Ürün Kayıpları” konu başlığı altında bilgilendirme yapılmıştır.’’ ifadeleri yer aldı.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner