Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, 30 Ağustos'un Türkiye'nin bağımsızlık ve özgürlüğünü perçinleyen en önemli zaferlerden biri olduğunu vurgulayan Meriç, bu büyük zaferin tüm halkın desteğiyle kazanıldığını ifade etti.

Başkan Meriç, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Büyük Zafer 102 yaşında. Türkiye'nin bağımsız, özgür ve çağdaş bir ülke olmasını sağlayan Kurtuluş Savaşının önemli dönemeçlerinden olan 30 Ağustos Zafer Bayramında, bu güzel ülkede yaşayan halk olarak her yıl olduğu gibi haklı bir gururu daha yaşıyoruz. Çünkü "30 Ağustos Zafer Bayramı" Anadolu'yu işgal eden emperyalist güçlerin ordularına karşı tüm halkımızın silahlı kuvvetlerimize verdiği destekle kazanılan zorlu savaşlar olan "Büyük Taarruz" ve "Başkomutanlık Meydan Muharebeleri"nin sonunda kutladığımız bir bayramdır. Bu nedenle zafer bayramının yıl dönümünde tüm halkımız ne kadar gururlansa azdır ve bu gurur gününü olabildiğince sahiplenerek sonsuza dek yaşatmak durumundadır, bu hem en doğal hakkıdır hem de ülke insanı olarak temel görevidir.

 Bu duygu ve düşüncelerle, ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; Ülkemizin tarihteki büyük zaferlerinden biri olan ve Milletimizin tarih sayfasına adını altın harflerle yazdırdığı, emperyalistlerin çok kısıtlı olanaklarla ülkemizden kovulduğu, topraklarımızdan küründüğü 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Bu topyekün mücadelenin mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ü, yol arkadaşlarını ve bu uğurda yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimizi saygı, rahmet minnet ve özlemle anıyoruz... Ruhları şad olsun!

Onlar, birileri yaşasınlar diye öldüler.”

Kırklareli’de IPARD III Programı Öğrencilere Tanıtıldı Kırklareli’de IPARD III Programı Öğrencilere Tanıtıldı

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay