Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Lüleburgaz ilçesine bağlı Kırıkköy köyünde, yerli ve milli buğday tohumlarının tanıtımı amacıyla Tarla Günü etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen Eylül, Harman, Yüksel ve Abide buğday çeşitleri üreticilere tanıtıldı.

Etkinlik kapsamında, çiftçiler ve tarım sektörünün diğer paydaşları, yerli ve milli tohumların avantajları ve tarımsal verimliliğe katkıları hakkında bilgilendirildi. Buğday demonstrasyonları, katılımcılara tohumların performansını yerinde görme fırsatı sundu.

Pınar Mahallesi'ne Yeni Park Müjdesi Pınar Mahallesi'ne Yeni Park Müjdesi

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ‘’Lüleburgaz ilçemizde tarla günü gerçekleştirildi. Lüleburgaz ilçemize bağlı Kırıkköy köyümüzde, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen yerli ve milli tohumlarından olan Eylül, Harman, Yüksel ve Abide çeşitlerinin üreticilerimize tanıtılması amacıyla kurulan buğday demonstrasyonumuzun “Tarla Günü” gerçekleştirildi.’’ ifadeleri yer aldı.

Haber: Arzu Dursun Atay

Muhabir: Arzu Dursun Atay