Lüleburgaz Belediyesi, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'nde (LYKA) bir söyleşi düzenledi. “Katılımcı Demokrasi ve Yerel Yönetimde Kent Konseyi'nin Rolü” konulu etkinlikte, Kent Konseyi Başkanı Av. Günalp Çakır, katılımcılara yerel yönetimlerde demokratik katılımın önemi hakkında bilgi verdi.

Söyleşide Av. Günalp Çakır, kent konseylerinin yerel yönetimlerde vatandaşların karar alma süreçlerine katılımını sağlayan bir köprü görevi üstlendiğini vurguladı.

Katılımcılar, yerel yönetimde katılım süreçleri ve demokrasiye katkı sunan çeşitli projeler hakkında bilgi alırken, Lüleburgaz’da daha aktif bir kent konseyi çalışması için önerilerde de bulundular. Söyleşi, demokratik katılımın ve sivil toplumun yerel yönetimlerdeki rolünün güçlendirilmesi adına yapılan çalışmaların örnekleri ile sona erdi.

Depremzede esnaf, kendi yaptığı 3 metrekarelik kulübede mesleğini sürdürüyor Depremzede esnaf, kendi yaptığı 3 metrekarelik kulübede mesleğini sürdürüyor

Haber: Arzu Dursun Atay

Kaynak: İHA