Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Lüleburgaz ilçesinde ıspanak ekimi yapılan alanlarda yabancı ot kontrolü çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Datura stramonium (şeytan elması) adlı yabancı otun oluşturduğu tehdide karşı üreticilerle bir araya gelindi.
Tarla taramaları ve survey (yerinde inceleme) çalışmaları kapsamında çiftçilere şeytan elması bitkisinin zararları anlatılırken, bu otun yayılım durumu da sahada tespit edildi. Uzmanlar, bu tür yabancı otların ıspanak üretiminde kalite ve verim kaybına yol açabileceğini belirtti.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilere sadece kimyasal değil, aynı zamanda mekanik ve kültürel mücadele yöntemlerinin birlikte uygulanmasının önemini vurguladı. Üreticilere çeşitli bilgilendirme materyalleri de dağıtıldı.
Yetkililer, “Üreticilerimizin her zaman yanındayız. Sağlıklı ve verimli üretim için birlikte çalışmaya devam ediyoruz” mesajıyla tarımda bilinçli mücadelenin önemine dikkat çekti.