Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Lüleburgaz Sağlıklı Hayat Merkezi, anne ve baba adaylarına yönelik olarak düzenlediği Ağustos ayı Doğuma Hazırlık Eğitimi’ni başarıyla tamamladı. Eğitim, Ebe Şebnem Çetin ve Ebe Gizem Altınbaş tarafından gerçekleştirildi.

Eğitimde, anne ve baba adaylarına doğum sürecine hazırlanma, doğum esnasında eşlerin birbirine nasıl destek olabileceği, nefes egzersizleri ve meditasyon gibi doğumu kolaylaştırıcı uygulamalar anlatıldı. Ayrıca, bebek bakımına dair önemli bilgiler de uygulamalı olarak gösterildi. Emzirme, yenidoğan bakımı, masaj, bebek giydirme ve güvenli taşıma gibi konular, ebeveyn adaylarının doğuma ve sonrasına en iyi şekilde hazırlanmasını sağlamak amacıyla detaylı bir şekilde ele alındı.

Sıradışı Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Sempozyumu Balıkesir'de yapıldı Sıradışı Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Sempozyumu Balıkesir'de yapıldı

Kurumda görev yapan Diş Hekimi Didem Topçu, Sosyal Çalışmacı Mehmet Uzar ve Diyetisyen Esra Gümüş Işık da eğitime katılarak, gebelik ve doğum sonrası döneme ait önemli bilgiler verdiler. Ağız ve diş sağlığından sosyal destek hizmetlerine, beslenme önerilerinden doğum sonrası döneme kadar birçok konuda bilgilendirici sunumlar yapıldı.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, bu tür eğitimlerin ailelerin bilinçli bir şekilde bebeklerine kavuşmalarını sağlamak amacıyla düzenlendiğini vurguladı. Eğitim sonunda, katılımcılara sağlıklı ve mutlu bir doğum süreci dileyen sağlık personeli, Lüleburgaz Sağlıklı Hayat Merkezi’nde bu tür eğitimlerin devam edeceğini belirtti.

Haber: H. Murat Taner

Muhabir: Hacı Murat Taner